Streetball Challenge Plzeň 2019 for kids

  • Aktuality
  • Streetball Challenge Plzeň 2019 for kids
Streetball Challenge Plzeň 2019 for kids
23.06.2019

Streetball challenge Plzeň 2019 for kids je další akcí zařazenou do projektu ČUS Sportuj s námi. V sobotu 22. června se uskutečnil jeho 8. ročník. Jedná se o tradiční turnaj pro děti a mládež ve věku 8 - 14 let pořádaný basketbalovým klubem BK Lokomotiva Plzeň.

 

Z důvodu deštivého počasí byl turnaj přemístěn do prostor haly TJ Lokomotiva Plzeň. To však nenarušilo turnaj a všechny zápsy proběhly podle plánu. Zápasy nabídly spoustu krásných soubojů, dramatických okamžiků i emocí. „Venku lilo jako z konve a čtyři venkovní kurty, na nichž se mělo hrát, připomínaly spíše kluziště. Protože hrozilo zranění hráčů, zvolili jsme náhradní variantu a všechna utkání se uskutečnila v hale. Úrovni turnaje to určitě neublížilo, průběh byl hladký a atmosféra na hřištích i v hledištích velice dobrá,“ zhodnotil Zdeněk Zeman, trenér a hlavní organizátor turnaje z pořádajícího BK Lokomotiva Plzeň.

 

Ve čtyřech věkových kategoriích bylo v akci devatenáct družstev s hráči narozenými v roce 2005 nebo mladšími. Jejich členy byli chlapci a děvčata, kteří se basketbalu věnují v klubech nebo školách. Nejvíce týmů se představilo v dívčí kategorii do čtrnácti let a v mini mixu do jedenácti let. Výsledkově v celém turnaji dominovaly především plzeňské výběry. „Při jednotlivých zápasech, ale zejména při obou dovednostních soutěžích diváci, což byli hlavně rodiče a příbuzní hráčů, bouřlivě fandili. Vítězové každé kategorie získali pohár, týmy na prvních třech místech medaile a také ceny od sponzorů akce v podobě různých sportovních potřeb,“ doplnil Zdeněk Zeman.

 

Výsledky – U14 chlapci: Fire 4 (Plzeň), U14 dívky: Golden Debak Warriors (Plzeň), U12 chlapci: Hello Kity (Plzeň), minižáci mix: Dream Team (Klatovy).

Dovednostní soutěže – „Skill Challenge“ (speciální dráha proložená driblinkem s míčem, slalomem, přihrávkou a střelbou) a „Slam Dunk Contest“ (smečování na malý koš s pomocí trampolínky): U14 Tomáš Šindler – Lucie Kašparová, U12 Hynek Ženíšek, U11 Martin Šlof.

 

   

 

Další fotografie z turnaje naleznete na stránkách Streetball challenge Plzeň for kids 2019


Sdílet: